Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Linkedin

Whittle Court

0

DRInteriors_Leamington-Whittle Court is a Stonewater Retirement Living scheme consisting of 40 ground, first and second floor apartments.  The communal spaces consist of a Large Communal Lounge, Guest bedroom and newly formed Salon and Activity Room, together with breakout areas in corridors. The project was in need of a refurbishment which was undertaken by Stonewater property team, led by Glenn Loftus, with Interior Design by Diana Celella of Drawing Room Interiors.

The existing communal lounge was very well used by the residents for many different activities from meeting for a coffee and chat to bingo, fish and chip suppers and parties.

The residents were very much involved in the refurbishment, initially they were consulted on how they use the spaces, their wish list and what they felt didn’t work in the spaces.  Based on this brief, proposals were presented to the residents, including two options for  Interior Design schemes, which the residents voted on, to select the colour scheme they would like to go ahead with. The existing communal lounge had a Bar which was important to the residents in their newly refurbished room. DRInteriors_Leamington-2

A Salon for Hair and Nails was created out of a redundant space in the reception area, creating a practical but stylish lifestyle area. The activity room is a multi functional space for games, hobbies and activities.

Throughout the building it was important to connect with the local community, this was achieved through vintage photographs and maps printed onto digital wallcovering, both of which have become discussion points for the residents reminiscing.

The Communal Lounge is now zoned into two areas, a carpeted area with easy chairs, TV and fire unit and an area with vinyl floor with Bar, comfortable tub chairs and dining height tables. Providing a stronger link with the landscaped external environment. The feedback from the residents has been very positive.

All furniture including bespoke furniture was supplied by Barons Furniture.  There is a mix of chairs, high back, medium back and wingDRInteriors_Leamington-9472 chairs to accommodate different resident’s needs.  We used an eclectic mix of furniture and fabrics to create a homely non institutional interior.  The colours are bright and interesting creating a friendly and welcoming interior.

The corridors have LRV flooring and created a border effect to add to the interest to the corridors along with areas decorated with fabric backed vinyl wallcovering.  The wallcovering to each floor is different in colour to aid wayfinding along with themed artwork to each area.

Glen Loftus – Strategic Partnership Manager – Stonewater ‘Stonewater are very proud of our Retirement Living Schemes and believe this high standard of development achieved with consultation with our residents places our customers at the heart of everything we do.  Our feed back from the Residents is that they absolutely adore the scheme, and very proud to call this their home. We have been informed that one of the vintage photos we selected actually has one of our Residents included albeit at a much younger age.’

 

Share.

Comments are closed.